Projectes de recerca (4t d’ESO)

Els alumnes de 4t de Secundària han treballat al llarg del curs un “Projecte de recerca” en petits grups.

Van començar per triar un tema a desenvolupar, elaborar un guió amb preguntes i a fer la recerca de la informació. Un cop acabada la primera fase, han estat fent un dossier a partir de la informació buscada. Per últim, han acabat preparant una exposició que han presentat a companys i alumnes d’altres cursos i també als professors.

Galeria de fotos

Coeducació i igualtat de gènere (6è d’EP)

dig

Aquest curs escolar els nens i les nenes de 6è de Primària han participat en un programa, promogut per l’Ajuntament de Tarragona, de sensibilització i prevenció educativa sobre temes d’igualtat, de coeducació i de diversitat. El programa s’anomena COETREN, el tren de la coeducació. A classe es va realitzar un taller amb dinàmiques i reflexions sobre tots aquests temes, així com les seves problemàtiques, i a l’àrea d’Educació en Valors Socials i Cívics han continuat tractant aquestes qüestions.
Dins d’aquest marc, alguns dels nostres alumnes s’han presentat al concurs “Edu-Ka … tu també!” que organitza COETREN amb diferents formes d’expressió artística o literària, tot cercant la participació dels nens com a protagonistes d’aquests valors. El jurat del concurs ha decidit atorgar un dels premis a l’obra literària COEDUCACIÓ I IGUALTAT DE GÈNERE, del nostre alumne de 6è, Albert Espallargas Escriu, on exposa les seves reflexions i opinions.
El premi consisteix en un diploma i un val de compra de material escolar pel centre educatiu.
Destacar que també dins d’aquest concurs han obtingut una menció especial Paula González i Maria Zaballos , amb l’obra EL COLOR NO IMPORTA; Mireia Hill i Raquel Castander, amb l’obra VARIETAT DE COLORS; Sofía Arcos, Alba Montiel i Amelie Fernández, amb l’obra NO HI HA COSES DE DONES NI D’HOMES, NOMÉS COSES DE TOTS; i Roser Vallvé, amb l’obra LA NOIA CAVALLER.
(Podeu llegir l’escrit aquí)

Galeria de fotos

Diada esportiva 2018

El passat divendres 1 de juny vam celebrar la XXII diada esportiva del Col·legi Mare Nostrum, la tarda va començar amb la representació dels balls on vam poder veure unes coregrafies molt treballades. Després cada equip va fer un partit contra una selecció dels millors jugadors i jugadores de cada família. Els alumnes de P3, P4 i P5 es van divertir amb les activitats preparades pels alumnes de 4t d’ESO. Va ser una tarda per gaudir, en família, de l’esport al Col·legi. Esperem que passéssiu una bona estona i us agraïm la vostra participació.

Galeria de fotos

Visita de 5è d’EP al Museu d’Art Modern

El passat dijous 31 de maig, els alumnes de 5è de primària van fer una sortida al Museu d’Art Modern de Tarragona per treballar l’escultura. Van fer un taller anomenat “Tarragona, un passeig per l’escultura pública”. En ell van treballar les diferents escultures de la ciutat de Tarragona, així com els artistes que les van dissenyar. Van fer una petita visita pel museu i en acabar van realitzar un taller sobre escultura, on van haver de recrear l’escultura del cap de Richard Wagner feta per l’escultor Julio Antonio.

Galeria de fotos

Els alumnes de P5 visiten la Biblioteca Pública

El divendres, dia 1 de juny, els alumnes de P5 van realitzar una visita guiada a la Biblioteca Pública amb l’objectiu d’estimular la lectura i l’escriptura dins la realitat de l’entorn social proper. Van aprofitar la sortida per tirar a la bústia les cartes escrites pels propis companys.

Galeria de fotos

Sortida a la platja de 1r i 2n d’ESO (31-05-18)

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han fet una sortida a la platja Llarga per realitzar activitats amb catamarà i de windsurf, vinculades totes elles a l’àrea d’Educació Física.
La força de les onades ha impedit la sortida en catamarà, però en canvi eren perfectes per a la pràctica del windsurf. Això, el sol, i la bona temperatura de l’aigua, ha fet que els nostres alumnes poguessin passar una bona estona al damunt de les taules de surf, fent diferents esports a la sorra, o simplement gaudint d’un bon bany.

Galeria de fotos

Lectura a l’aire lliure (3r d’EP)

D’entre totes les activitats que podem fer a l’aire lliure, una de les més profitoses
és llegir. No hi ha res millor que endinsar-nos en un llibre, i res més agradable si les condicions atmosfèriques i de llum ho acompanyen. Amb l’arribada de la primavera, els alumnes de 3r de Primària realitzen sessions de lectura al bosquet del pati. Amb l’objectiu de fomentar la lectura i millorar la comprensió lectora, els alumnes gaudeixen d’un moment de tranquil·litat tot respectant el ritme lector de cada infant.
“Per viatjar lluny, no hi ha millor nau que un llibre”.

Galeria de fotos