El cicle integral de l’aigua (2n d’EP)

NOTÍCIA REDACTADA PELS ALUMNES DE 2n d´EP

Aquest 14 de novembre ens ha visitat una noia que es diu Irene. Ha vingut d’Ematsa i ens ha explicat una mica sobre el recorregut que fa l´aigua que fem servir. Hem arribat a la conclusió d´algunes coses que no hem de fer:

  • Malgastar l´aigua.
  • Llançar menjar per les canonades.
  • Utilitzar molta quantitat de paper pel vàter.
  • Llançar bastonets o tovalloletes pel vàter.

També, al final, ens ha fet un experiment per explicar com es neteja l´aigua per després tornar-la al mar.

Taller de lectura en veu alta

Els alumnes de 2n i 3r de Primària han començat el taller de Lectura en Veu Alta aquest dijous 2 de novembre. En aquesta primera fase els professors fan lectures de textos variats, en català i castellà. Després de llegir contesten preguntes de comprensió i parlen d´opinions personals referents al tema. En una segona fase seran ells els que faran la lectura en veu alta. Finalment, a finals de curs acabarem el taller amb el Concurs.

La Castanyera, les castanyes i el panellets

El passat dilluns 30 d’octubre ens va visitar per sorpresa la Castanyera, que va fer les delícies de tots els alumnes d’Infantil i Primària. La visita va ser amenitzada amb cançons, contes, poemes i rodolins. I com a bona Castanyera, no podien faltar les castanyes, que van ser repartides i menjades pels alumnes d’Infantil.
Tampoc hi han faltat els panellets. Un grup de mares de l’AMPA, amb l’ajuda imprescindible dels nens i nenes d’Infantil, van elaborar, el dimarts 31, uns deliciosos panellets que repartiren entre tots els alumnes.

IT’S HALLOWEEN (6è d’EP)

Year 6 students carved real pumpkins on Tuesday, 31st to celebrate Halloween. They did it in the English session.
Take a look at these pictures to see how our Jack-o’-lanterns looked like.

GR92 Ametlla de Mar (3r i 4t d’ESO)

El passat divendres dia 20 d’octubre els alumnes de 3r i 4t d’ESO vam fer una caminata de 17 km pel GR 92 des de l’Ametlla de Mar fins L’Ampolla. L’activitat està vinculada a l’assignatura d’Educació Física, dins la vessant d’esport al medi natural.

Us deixem un enllaç amb les fotos:

Fotos sortida

I el vídeo que vam penjar al canal de You tube Mare Nostrum Outdoor:

Colònies a Món Serè (3r i 4t d’EP)

Els dies 19 i 20 d’octubre els alumnes de 3r i 4t de Primària van anar de colònies a Món Serè- Les piles.
Es tractava de propiciar que els nens i nenes tinguessis vivències estimulants i oportunitats de descobrir les seves inquietuds.. Mitjançant la realització de diferents activitats, en un ambient amable i de llibertat, els alumnes van poder gaudir de l’entorn, realitzant activitats de la descoberta d’aquest. També van realitzar jocs tradicionals, tallers sobre l’elaboració de les arbequines alhora que s’identificaven les diferents plantes aromàtiques que s’utilitzen en la realització de la conserva i una excursió a Biure, un poble proper de les Piles, on van realitzar una gimcana fotogràfica.
Compartir jocs, excursions i passejos, amb els companys i educadors, afavoreix la convivència i les bones relacions del grup.

Kid’s Lab (5è i 6è d’EP)

El passat dimarts, 17 d’octubre, els alumnes de 5è i 6è de Primària van participar en els tallers “Clever Foodies” del Kid’s Lab a la fàbrica BASF del complex petroquímic de Tarragona. Van dur a terme experiments “químics” per donar resposta a la pregunta clau de la recerca: Per què les fruites i verdures presenten colors diferents i són bones per a la salut? Aquestes activitats els animen a plantejar-se la composició dels aliments i els ensenyen mètodes per analitzar aquests productes vegetals. L’objectiu dels tallers és conscienciar sobre una bona nutrició i una dieta més sana mitjançant una experimentació independent i divertida.
Com a complement van visitar l’edifici dels bombers de la fàbrica i van fer un tomb per les instal·lacions en autobús.
Qui sap si aquesta activitat ha servit per descobrir alguna vocació futura!