Sortida a Collbató i Capellades (5è i 6è d’EP)

El passat dimecres 11 d’abril els alumnes de 5è i 6è de Primària van fer una sortida a Collbató i a Capellades. Al matí van anar a Collbató per a veure l’orgue de l’església, on els van explicar com funcionava i totes les seves característiques. Alguns dels alumnes que estudien instrument van tenir el privilegi de tocar una petita peça. A continuació, van fer una visita al taller d’orgues Blancafort on es fabriquen per esglésies de diferents països. Seguidament van visitar les Coves del Salnitre de Montserrat. I a la tarda van fer un taller al Museu Molí Paperer de Capellades on els van ensenyar com es feia el paper antigament i en van fabricar ells mateixos.

Galeria de fotos

Excursió al Monestir de Montserrat (Cicle Mitjà)

El passat divendres 13 d’abril, els alumnes de 3r i 4t de Primària van visitar el Monestir de Montserrat.
A part de la visita al monestir, on van assistir a la interpretació del “Virolai” i el “Cant de la Salve” per l’Escolania, els alumnes van visitar el Museu d’Art de Montserrat, on van veure l’evolució dels quadres al llarg del temps, des del modernisme a l’art contemporani passant per l’art egipci.
El moment més esperat de l’excursió va ser quan els alumnes van pujar al Funicular de Sant Joan, aquest ofereix una impressionant panoràmica de la muntanya de Montserrat, des d’una de 1000 metres d’altitud.
La sortida forma part de la programació anual, dins de l`Àmbit Artístic (visual i plàstica, música i dansa) i l’Àmbit de Coneixement del Medi Natural i Social.

Galeria de fotos

Certamen de lectura en veu alta

El passat 5 d’abril, les alumnes Abril Serres i Alícia Linares van representar el Col·legi Mare Nostrum al XIV Certamen de Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta.
El Certamen és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana i l’objectiu principal és desenvolupar en els infants les destreses necessàries per fer una lectura expressiva correcta.
Al llarg de les etapes educatives del Col·legi, els alumnes van adquirint les habilitats per llegir amb una entonació adequada, amb la velocitat, la pronunciació, la intencionalitat i el ritme del text. Aquest treball amb constància i dedicació facilita la comunicació oral per a la vida social i per la promoció professional.

Colònies a La Marinada (1r i 2n d’EP)

Els dies 4 i 5 d’abril els alumnes de 1r i 2n de Primària van anar de colònies a La Marinada, a Cambrils. El centre d’interès va ser el mar i els animals de costa. Mitjançant la realització d’activitats, observació directa i jocs, els alumnes van poder gaudir de l’entorn. També van realitzar excursions a la platja, al Port de Cambrils i van participar en els tallers: “Toca-toca”, “El fons marí” i “Identifico animals de costa”.
Després de sopar van participar en el joc nocturn “El pirata Potacrec”.
La sortida forma part de la programació anual, dins de l’Àmbit del Medi Natural i Social.

Galeria de fotos

Segons Jocs Florals del Col·legi Mare Nostrum

Han quedat convocats els II Jocs florals del Col·legi.
Cada alumne podrà presentar un màxim de dues poesies, una en català i una en castellà. Els més petits participaran amb una poesia visual.
Dilluns 23 d’abril, dia de Sant Jordi, tindrà lloc el lliurament de premis.
Hi ha haurà dos primers premis per classe, un a la millor poesia en català i l’altre a la millor poesia en castellà.
Els guanyadors llegiran les seves poesies en públic.
Posteriorment les publicarem a la Web i a la revista del Col·legi.
Volem donar les gràcies a l’alumna de 4t d’ESO, Sara Moreno Estellé per haver creat el cartell dels nostres II JOCS FLORALS.

Sortida a Barcelona (3r i 4t d’ESO)

Saló de l’Ensenyament i exposicions culturals

El passat dia 16 de març els alumnes de 3r i 4t d’ESO van visitar el Saló de l’Ensenyament de Barcelona, una de les cites obligades de l’àmbit educatiu i ocupacional, amb una oferta àmplia i actualitzada de possibilitats de futur.
L’objectiu és informar i orientar als joves que volen continuar els seus estudis després de l’etapa de Secundària.
Com a activitat cultural complementària i relacionada amb el curriculum de Ciències Socials i de Música, vam fer una visita guiada a dues exposicions de Caixa Forum: La música a l’Antiguitat i Modernisme i Modernitat.

Galeria de fotos

Proves Cangur i visita de 4t d’ESO a l’IES Comte de Rius

El passat 15 de març, els alumnes de 4t d’ESO van participar en les Proves Cangur de Matemàtiques, que es van realitzar al Campus Sescelades.
En acabar, van visitar l’IES Comte de Rius. Primer els van fer una xerrada explicant-los els diferents itineraris a escollir, a la qual hi van participar alumnes que cursaven les diferents modalitats, entre ells tres exalumnes del Col·legi.
Posteriorment van tindre l’oportunitat de visitar les classes on els mateixos alumnes els van explicar la seva experiència i el funcionament d’aquestes. La visita va acabar amb un recorregut per les instal·lacions de batxillerat i dels diferents cicles formatius.
Va ser una experiència enriquidora i positiva pels alumnes, que en poc temps hauran d’escollir un centre on continuar els seus estudis.

Galeria de fotos

Excursió al CRARC i a la fàbrica de xocolata “SIMÓN COLL” (Cicle Inicial)


Frases extretes de la notícia dels alumnes de 1r de Primària:
Marghe: Ahir vam anar d’excursió al CRARC, allà vam tocar alguns animals.
Gisela: Vam veure caimans, cocodrils, serps i tortugues amb la cua molt llarga.
Cristina: CRARC significa “Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils”.
Iria: Hi havia una pantalla i ens van ensenyar els animals que tenen pèl, els que tenen plomes, els d’escates i els que tenen la pell nua.
Cati: Algunes tortugues tenen números a la closca perquè els seus amos no les poden cuidar més.
Viola: Vam poder tocar una tortuga que era bebè.
Álex S.: Jo volia posar-me una serp al coll, però no em van deixar.
Elodie: Vam veure una serp blanca i groga que era súper grossa.
Xavier: Vaig veure un peix que brillava per dins.
Enric: Vam veure una “cocodrila” de set anys.
Enol: Els cocodrils grans estan separats perquè es barallen.
Isabel: Després de dinar vam anar a Simón Coll en autobús.
Jaume: A la fàbrica de xocolata vam veure una pel·lícula.
Darío: Ens van ensenyar les màquines que fan la xocolata.
Anna: Vam menjar tres tipus de xocolata; una era negra, l’altra amb llet i l’última va ser blanca.
Erick: Primer havíem d’aixecar la mà, després olorar la xocolata i al final tastar-la sense mastegar.

Galeria de fotos

Tarragona medieval (2n d’ESO)

Els alumnes de 2n d’ESO han realitzat un itinerari històric per la ciutat de Tarragona, amb l’objectiu d’aprofundir millor en les formes de vida de l’època medieval.
Al llarg de les tres hores de recorregut van visitar els punts més emblemàtics de la ciutat medieval i van fer una visita guiada per la catedral.

Galeria de fotos

Reciclabot (P5)

El passat dilluns els alumnes de P5 van realitzar l’activitat “Reciclabot”. Van utilitzar el robot Beebot per endur-se cadascun dels residus fins al contenidor correcte. Per fer-ho van haver de programar el robot perquè arribés fins al residu. Amb aquesta activitat es va treballar l’àrea de Descoberta de l’Entorn fomentant la identificació, separació i reciclatge de residus a través de les noves tecnologies.

Galeria de fotos