Sortida Girls’ Day (3r d’ESO)

El passat dimarts dia 12 de febrer, les alumnes de 3r ESO van assistir a les jornades de Girls’ day celebrades a la URV. Jornades realitzades dintre de l’Espai d’Igualtat.
Durant la jornada, van realitzar diverses activitats i tallers de les diferents àrees de l’enginyeria que s’imparteix a la universitat per poder-les conèixer millor i així donar-los un nou ventall de possibilitats envers el seu futur.

Projecte Els Esports (3r d’EP)

El passat dia 31 de gener, Els Espiadimonis van presentar el seu projecte “Els Esports” a les famílies.
En aquest projecte, els alumnes de 3r de primària del Col·legi Mare Nostrum, han fet tastet de diferents esports com el Rugby, el Judo, el Quidditch, etc., gràcies a la visita de diferents esportistes d’alt rendiment que han vingut a visitar-nos.
Dins el projecte, els alumnes s’han convertit en periodistes esportius. Han après a fer entrevistes i a redactar notícies. També han pogut investigar sobre temes com les campanyes publicitàries de les grans marques esportives, els hàbits saludables, la història de l’esport i els esports adaptats. Totes aquestes experiències s’han recollit a la revista “Espiasports”, que ara volem compartir amb tots vosaltres.
Ha estat una experiència molt enriquidora per tots!

Dia Internacional de la dona i la nena a la ciència (Cicle Inicial d’EP)

Els alumnes de 1r i 2n d´EP van celebrar el passat 11 de febrer el Dia Internacional de la dona i la nena a la Ciència. Les alumnes de 2n, per parelles, van mostrar uns sorprenents i atractius experiments. Amb materials propers i senzills van explicar alguns fenòmens que es donen a la natura. L’activitat els va ajudar a entendre que tothom, nenes i nens, ha de tenir el dret de fer activitats formadores i creatives.

Galeria de fotos

Mondrian, van Gogh i Miró en anglès. Educació Infantil P3, P4 i P5

El filòsof Confuci deia: “Explica-m’ho i ho oblidaré, ensenya-m’ho i ho entendré, deixa-m’ho fer i ho aprendré”
L’actitud de participació activa dels alumnes en l’adquisició de continguts és clau per la construcció de l’aprenentatge.
Al Col·legi Mare Nostrum entenem l’aprenentatge de la llengua estrangera a través de l’ús funcional de la llengua: explicació de contes, dramatitzacions, cançons, jocs i participant en els centres d’interès del grup-classe. És per aquest motiu, que aquesta setmana els alumnes d’educació infantil han relacionat conceptes de llengua anglesa amb els pintors estudiats dins l’àrea de comunicació i llenguatge durant aquest segona trimestre. Així doncs, Els Cargols (P3) han recordat conceptes de Joan Miró com els colors primaris; Els Tabalets (P4) s’han familiaritzat amb Vincent van Gogh treballant el dia i la nit i els colors freds; i Els Maginets (P5) han recordat les formes geomètriques, els colors primaris i els conceptes obert i tancat de la mà de l’artista modernista Mondrian.
Motivar als alumnes mitjançant l’art ajuda a l’adquisició de nous conceptes, a desenvolupar la creativitat i la imaginació del nens i nenes.

Els Maginets fan de titellaires (P5)

Objectius de l’activitat

  • Estimular l’expressió espontània dels nens.
  • Afavorir l’organització del discurs i el llenguatge oral.
  • Aprendre a parlar en públic.
  • Saber escoltar i respectar l’explicació els altres.
  • Gaudir col·lectivament del món de la fantasia i la imaginació.

Galeria de fotos

“Els Tabalets” de P4 us presenten la Bubbi. La coneixeu?

Quantes vegades has llençat el tap d’un envàs de llet al contenidor groc juntament amb la resta d’envasos? O el tap de l’ampolla de suavitzant, o el de l’ampolla d’aigua… Si parem esment al nostre dia a dia, molts dels envasos que utilitzem tenen una tapa o un tap. I, encara que tirar-los al contenidor groc està perfecte, separar-los i guardar-los per a destinar-los a una bona causa és molt millor.

Després de realitzar la visita anual al MAMT, els alumnes de P4 han estat treballant “el mar”. A partir de l’observació directa i de les diverses activitats realitzades al Centre han decidit sensibilitzar als estudiants de conservar la naturalesa i no llençar els plàstics al mar i al mateix temps, reforçar l’esperit solidari.

Aquest projecte de la classe “Els Tabalets”, a més a més, també té un doble objectiu, la recollida de taps, amb els quals es pretén col·laborar en el finançament de nens i nenes que pateixen malalties desconegudes o degeneratives i que necessiten materials mèdics, operacions, adequar els seus espais… Així doncs, els alumnes de tots els cursos van dipositant els taps solidaris en una enorme balena, batejada amb el nom de Bubbi.

Galeria de fotos

Taller de lectura en veu alta 2n i 3r d’EP

Els alumnes de 2n i 3r d’EP han començat la segona fase del Taller de Lectura en Veu Alta. Durant aquest segon trimestre ja són ells els protagonistes. Ara, cada setmana, faran la lectura en veu alta de dues lectures. Prèviament fan l’elecció dels llibres i practiquen una mica a classe.

Galeria de fotos

Els alumnes de P3 visiten el Museu d’ Art Modern de Tarragona

Dins del marc de col·laboració entre el Col·legi i el Museu d’Art Modern de Tarragona, el passat dimarts, 22 de gener, els alumnes de P3 de la classe dels Cargols van realitzar la seva visita anual a l’entitat.
Aquest curs, el tema triat per a treballar conjuntament ha estat “LA CARA”. L’observació directa de les obres del Museu i les diverses activitats engrescadores relacionades amb la mirada analítica, l’experimentació i el joc, seran l’eix principal de motivació per als nens quan es dugui a terme el posterior treball a l’aula.

Galeria de fotos

JORNADA DE PORTES OBERTES

Les Jornades de Portes Obertes són la millor manera de conèixer com és el Col·legi Mare Nostrum.
Ja s’apropa el període de preinscripció per als cicles d’Educació Infantil, Primària i Educació Secundària Obligatòria, per això, hem organitzat una Jornada de Portes Obertes amb la voluntat de donar a conèixer el Col·legi a aquelles famílies que estiguin interessades a escolaritzar els seus fills/es en el nostre centre.

El dissabte, 9 de febrer d’11.00 a 13:00 h teniu l’oportunitat de fer una visita per tot el Col·legi. A les 11:30h tindrà lloc una reunió informativa on podreu conèixer el nostre Projecte Educatiu de la mà de l’Equip Docent. Us volem donar a conèixer qui som, què fem i com ho fem.

També, us oferim la possibilitat de concertar visita individualitzada. Només cal que us poseu en contacte amb nosaltres per tal de sol·licitar-la:
marenostrum@cole-marenostrum.com o als telèfons: 977 290 613 – 977 290 971

Els alumnes de P5 visiten el Museu d’Art Modern de Tarragona

Dins del marc de col·laboració entre el Col·legi i el Museu d’Art Modern de Tarragona, el passat divendres, 25 de gener, els alumnes de P5 van realitzar la seva visita anual a l’entitat.
Aquest curs, el tema triat per a treballar conjuntament ha estat “Les emocions i els seus colors”. L’observació directa de les obres del Museu i les diverses activitats engrescadores relacionades amb la mirada analítica, l’experimentació i el joc, seran l’eix principal de motivació per als nens quan es dugui a terme el posterior treball a l’aula.

Galeria de fotos